Преходът към новата система за наборна възраст в Русия може да

...
Преходът към новата система за наборна възраст в Русия може да
Коментари Харесай

Лоша новина за новобранците в Русия


Преходът към новата система за наборна възраст в Русия може да стартира още напролет, съобщи Андрей Картаполов, ръководител на комисията по защита в Държавната дума.

" Преди началото на пролетния набор всеки боен комисариат ще би трябвало да реши какъв брой души попадат в обсега на новите условия. А по-късно - да приведем тези данни в сходство с военното задание ", сподели Картаполов в изявление за " Парламентская газета ".

Според Картаполов " първите набори ще бъдат от " разбъркан вид " - т.е. хора на възраст сред 18 и 30 години, написа news.bg.

Пълното прекосяване към новата система с минимална наборна възраст от 21 години и оптималната възраст от 30 години ще отнеме от една до три години, съобщи ръководителят на комисията в Думата.

" Според Картаполов ще са нужни промени в съществуващото законодателство, по-специално в закона " За военния дълг и военната работа ".

Понастоящем мъжете на възраст от 18 до 27 години могат да бъдат призовани на военна работа.

На 21 декември съветският министър на защитата Сергей Шойгу разгласи проектите си за смяна на възрастовата граница за постъпване в армията на съвещание на борда на Министерството на защитата.

" При попълването на въоръжените сили наборната възраст последователно ще бъде увеличена от 18 на 21 години, а възрастовата граница ще бъде увеличена на 30 години ", сподели министърът.

По думите му се възнамерява също по този начин " да се даде опция на жителите да постъпват на военна работа по контракт от първия ден на постъпването ".

По-рано, на 17 декември 2022 година, военният комисар на Московска област Алексей Астахов съобщи, че не се възнамерява увеличение на периода на наборната военна работа в съветските въоръжени сили. " Понастоящем Министерството на защитата на Русия не предлага никакви промени в законодателството на Руската федерация, свързани с промени в изискванията на военната работа по наборна военна работа ", сподели той.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР